فهرست

گزارش

در سومین محفل ادبی کتابخانه عمومی حضرت فاطمه(س)عنوان شد؛

اشعار سبزواری، انعکاس دردهای جامعه بود

مصطفی محدثی خراسانی در سومین محفل «دیدار با روشنان خرد و آب» با اشاره به مواضع دقیق سیاسی و اجتماعی در آثار و شخصیت حمید سبزواری گفت: سبزواری شاعری محتواگرا بود و آثارش دردهای جامعه را منعکس می‌کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، مصطفی محدثی خراسانی، دبیر محفل ادبی کتابخانه حضرت فاطمه(س) در آغاز سومین نشست این محفل، ضمن تبریک و تسلیت به مناسبت ترور دکتر محسن فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای و دفاعی گفت: بزرگداشت استاد سبزواری، حماسه‌سرای انقلاب با ایام شهادت این شهید هسته‌ای و دفاعی در راه انقلاب، تقارن قابل‌توجهی است.
دبیر محفل ادبی کتابخانه عمومی حضرت فاطمه(س) گفت: شاعران بسیاری در شکل‌گیری شعر انقلاب اسلامی سهیم بوده‌ و هرکدام بخشی از این پازل را شکل داده‌اند تا تصویر کاملی از این نوع شعر و مولفه‌های آن پدید آورند. 
وی افزود: استاد سبزواری در این بین از چندمنظر، دارای جایگاهی ویژه است. نخست آنکه وی در زمان انقلاب در اوج کار خود بود و از مدت‌ها قبل به‌عنوان شاعری انقلابی و ضد استبداد شناخته می‌شد.
محدثی ادامه داد: آثار او می‌تواند به سبب کثرت مولفه‌های شعر انقلاب به‌عنوان ملاکی برای بررسی فرم و محتوای این نوع شعر تعریف شود.
محدثی خراسانی با اشاره به مواضع دقیق سیاسی و اجتماعی در آثار و شخصیت حمید سبزواری گفت: او شاعری محتواگرا بود و آثارش دردهای جامعه را منعکس می‌کرد و به‌ندرت به مسایل صرفاٌ عاطفی و احساسی می‌پرداخت. آثار وی حاصل دغدغه‌های تاریخی، ملی، میهنی و مذهبی بود و سبزواری از این منظر شاعری بسیار برجسته است.
در ادامه نشست، رضا اسماعیلی از شاعران مطرح کشور که مهمان این برنامه بود درباره تجمیع آثار حمید سبزواری در مجموعه‌ای وزین گفت: در اواخر سال 1395 از طرف سازمان بسیج هنرمندان، توفیق یافتیم با همراهی مصطفی محدثی و حسین اسرافیلی مجموعه‌ای از آثار انتشار یافته و منتشر نشده پدر شعر انقلاب، استاد حمید سبزواری را گردآوری کنیم.
وی با اشاره به نقش موثر اعضای خانواده حمید سبزواری در تجمیع آثار و همکاری و همفکری آنها در این زمینه، گفت: برای انتشار مجموعه‌ای در شان  استاد سبزواری، دقت و وسواس زیادی به‌کار بردیم و بیش از یک سال به گردآوری و تصحیح و تنظیم آثار پرداختیم که امروز در مجموعه‌ای وزین منتشر شده است.
سراینده مجموعه‌های «ناگهان دریا» و «سلام بر عاشورا» ادامه داد: در این مسیر از همکاری استادان فعال در عرصه موسیقی که با سبزواری همکاری می‌کردند، مانند آقایان راغب و شاهنگیان و همچنین آقای گلریز نیز بهره‌مند شدیم.
وی با اشاره به تلاش مصطفی محدثی در تجمیع سرودهای انقلابی حمید سبزواری، تصریح کرد: پیگیری‌های ایشان و هماهنگی او با شورای شعر و موسیقی صدا و سیما، دسترسی به آرشیو این مجموعه را برای ما فراهم کرد که سبب جمع‌آوری بیش از 167 سرود انقلابی از استاد سبزواری شد.
گفتنی است؛ سومین نشست محفل ادبی کتابخانه حضرت فاطمه(س) از سلسله نشست‌های ادبی «دیدار روشنان خرد و آب» با عنوان «تاملی در آفاق شعر حمید سبزواری و نقش و جایگاه او در شعر معاصر» در فضای اسکای روم اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران برگزار شد.
نسخه قابل چاپ