به همت اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات برگزار شد؛
محفل مثنویخوانی «بشنو از نی» با موضوع «قصهگویی در مثنوی» در بستر فضای مجازی شمیرانات
سومین محفل مثنویخوانی «بشنو از نی» با موضوع «قصهگویی در مثنوی»، در فضای مجازی اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات؛ به همت اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات و محفل ادبی مولانا، سومین جلسه از سلسله جلسات «بشنو از نی» محفل ادبی مولانا با موضوع «قصهگویی در مثنوی»، با حضور استاد برجسته، اسماعیل امینی،برگزار و با خوانش ابیاتی از دفتر یک «مثنوی مولانا» توسط «ریحانه ابراهیمزادگان»دبیر نشست ، در فضای وبینار اسکای روم ادامه یافت.
در ابتدای این نشست اسماعیل
امینی، جهت مطالعه مثنوی مولوی در دو سطح عمومی و تخصصی، کتابهای موجود از اساتید مطرح از جمله شرحهای عمومی «شرح مثنوی» از کریم زمانی، «پله پله تا ملاقات خدا» و «بحر در کوزه: نقد و تفسیر قصهها و تمثیلات مثنوی» اثر عبدالحسین زرینکوب را معرفی کرد.
در ادامه، امینی از شرحهای تخصصی بر مثنوی همچون کتاب «شرح مثنوى شريف»، بديعالزمان فروزانفر، «شرح مثنوی معنوی مولوی (نیکلسون)» که توضيح و شرح مفصل و كامل مثنوى بر طبق نظر و برداشتهاى شرقشناس مسيحى و مولوىپژوه بزرگ و مشهور، رينولد الين نيكلسون است و «شرح مثنوى (سبزوارى)»، از آثار ادبى عرفانى ادیب و حکیم بزرگ صدرایى ملاهادى سبزوارى، نام برد.
از نظر امینی، درمیان حكایات مثنوی به قصههای کوتاه و بلند زیادی برمیخوریم. برخی از آن قصهها همچون دفتر ششم مثنوی با یک قصه ناتمام به پایان رسیده که در واقع بیانگر شیوه کار مولوی، است و از سویی دیگر او از معانی عالی، تفسیر ایات و عالم معنا برای شنونده میگوید و میداند شنونده دنبال شنیدن قصه است.
«چون شما را حاجت طاحون نماند/ آب را در جوی اصلی باز راند»
در ادامه به خوانش، شرح و تفسیر حکایت «ذاالنون مصری»پرداخت و گفت: برخی قصههای مثنوی جنبه حكمی و تعلیمی دارند. قصههای قرآنی، گروهی دیگر از قصههای مثنوی را در برمیگیرد. مولوی برای بیان اصلی اخلاقی، دینی یا عرفانی به قصص قرآن توصل میجوید. تمام قصههای مثنوی ار از نوع قصه تمثیلی قلمداد میشود.
