به همت اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات برگزار شد؛
ویژه برنامهی بزرگداشت زنده یاد پروفسور «محمود حسابی»
ویژه برنامهی بزرگداشت زنده یاد پروفسور «محمود حسابی»، با حضور ایرج حسابی، نویسنده کتاب «استاد عشق» در صفحه اینستاگرام اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کلکتابخانههای عمومی استان تهران، ویژه برنامهی بزرگداشت زنده یاد پروفسور «محمود حسابی»، با حضور ایرج حسابی، نویسنده کتاب «استاد عشق» روز سهشنبه 5 اسفند 1399 ساعت 11 بهصورت پخش زنده از خانهموزهی «دکتر حسابی» در صفحه اینستاگرام اداره کتابخانههای عمومی شهرستان شمیرانات برگزار شد.
در این برنامه ایرج حسابی، به بیان شرح کاملی از زندگی و ویژگیهای اخلاقی زنده یاد پروفسور «محمود حسابی» دانشمند بزرگ ایرانی، توضیحاتی در مورد محل سکونت پروفسور، ویژگیهای اخلاقی و رفتاری زندهیاد، پرداخت و گفت:زندهیاد پروفسور «محمود حسابی»، با کتاب و کتابخوانی مانوس بودند بنابراین اهل خانه را نیز به کتابخوانی هدایت میکردند. تعلیم حافظخوانی و حافظشناسی نزد استاد از برنامههای هر شب ایشان برای اهل خانه بود.
وی افزود:پدرم مجموعه بسیار بزرگی از کتاب فراهم کرده بود. همواره همراه و مشوق کتابخوانی فرزندان بود و گام به گام با اهل خانه، به مطالعه کتابهای مورد علاقهشان نیز میپرداخت. کتاب و کتابخوانی فقط بخشی از تفریحاتشان نبود، زندگیشان بود. برای پرورش گیاهان و حیواناتی که در منزل نگهداری میکردند هم کتابهایی فراهم شده بود که راهنمای پرورش و برخورد با آنان بود. معتقد بودند در مسیر مسافرت باید کتابهای مربوط به آشنایی با کشور و مناطق ایران و کتابهای بومی بایستی مطالعه شود و خوانش کتابهای خارجی و مربوط به کشورهای دیگر موکول به زمان برگشتن به خانه میشد.
نگاهی به زندگی پرفرازونشیب پروفسور حسابی با کتاب «استاد عشق»
در ادامه ویژه برنامه، به معرفی کتاب «استاد عشق» پرداختند. زندگینامه پروفسور حسابی، فیزیکدان و بنیانگذار فیزیک دانشگاهی ایران در این کتاب گردآوری شده است که کتاب بسیار مفیدی است برای علاقمندان جهت آشنایی با زوایای فکری و زندگی ایشان.
همچنین در ادامه برنامه به معرفی کتاب «فاطمه گُله، آرزوهای نالهگون دختر قالیباف»، که یادگاری تحسینانگیز از گردآوریهای پراحساس پروفسور حسابی در سال 1317 خوشیدی است و توسط بنیاد پروفسور حسابی منتشر شده است پرداخت. این کتاب یک یادگار دلنشین است که نشاندهنده مهر عمیق استاد به روستاییان و همشهریان تفرشیشان است.